Ahoj, prosím Vás o tipy pro destinace na Filipínách. Spíše nás zajímají klidnější místa, která nejsou příliš objevena turisty a kde se dá podnikat nějaká ta turistika. Díky za postřehy. .

Filipíny

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Daniel napsal(a):

no vzhledem k tomu že letíme v únoru, tak finální verze chvilku potrvá. Ale bude dosti podobná itinerářům na netu.

Kolik je potřeba času na přestup v Manile? Já si (ano, blbec) koupil let za 1:55 od příletu do Manily , ale jak čtu TA, tak Manila je chatické letiště a není problém zákys 2 hodiny na imigračním. Vytvednout bágl, přesunout se mezi termínály, odbavit bágl. Když si koupím další letenku, kolik času si mám dát mezi lety?

Záleží mezi jakými terminály ten přestup máš. Měl jsem přestup mezi 3 a 4. Na terminálu 3 musíš kompletně projít přes pasovku až do příletové haly, tam jdeš do přízemí a úplně vlevo jdeš za roh na bus mezi terminály, co jede po letištní ploše. Na T4 ovšem bus projíždí skrz plot a přiveze tě na parkoviště taxíků před terminálem. Pak musíš dovnitř a znovu projít security. Mě ještě AirAsia poslala na check in přepážku, jelikož chtěli zkontrolovat doklady, i když jsem měl online check in a vnitrostátní let. Na pasovku jsem snad nečekal skoro vůbec nebo tak maximálně do 5 minut, nicméně pak na ten bus na T4 jsem čekal tak 20-30 minut a  cesta samotná trvala takových dobrých 15 minut možná 20. Pro klidné spaní bych dal minimálně 3,5 - 4 hodiny.
0 Citovat

T.č. transfer mezi 3 a 4. Taky odlet Air Asia, který nejspíše nestihnu. Díky za rady, dáme si 4 hodiny na pohodu, pár piv navíc nás na letišti v Manile nemůže zabít. https://www.silent-gardens.com/a...ansfer.php

0 Citovat

terminal 4 ma super sedenie pred terminalom .. tam sa da zabit cas :D

Na T4 v mojom pripade siel bus vramci letiska, tak to bolo ok, aj ked samozrejme pasovku som musel absolvovat. Dlho to trvalo z T3 na T2, kde naozaj siel mimo letiska.

0 Citovat

niemandos napsal(a):


Tak to můžete být ráda, že jste to přežila. No v dnešní době neumět plavat už je trošku extrém. Ale ještě větší je letět na Filipíny a divit se, že  tam přetěžují lodě a nechat se zlákat obrázky na nějaký výlet na ostrov. To už je silná káva. Myslím, někam cestovat na základě obrázků. A platit za návštěvu pláže, to je, z mého pohledu,  vrchol všeho. No ale byla jste na Maledivách, jak jste se pochlubila, takže Vás to asi nijak nepřekvapilo.


Jinak pročítám tuto diskuzi a nestačím se divit. Kvalita pláže se tu hodnotí podle toho, jak prudce klesá moře při odlivu, jestli je tam i nějaká řasa, velikost a barva písku. A to ještě nikdo nevzpomněl přítomnost medůz atd. Vzpomněl jsem si při tom na konverzaci nějakých českých důchodců na Ko Ngai před pár lety. Byl odliv a oni sedě v restauraci a čuměli na moře a jeden říká. "Co to je v tom moři. A ten druhý na to. To bude zbytek nějaké silnice" (byl to korálový útes). 

Lamentovat nad tím, že při odlivu člověk musí daleko do moře, je podle mě úlet. Ale pro někoho, kdo je plážový povaleč a leží na pláži celý den, to je asi významná vlastnost. Pro jiného, kdo ví, kdy je příliv a kdy odliv, a jde si zaplavat jednou denně, je to naprosto nepodstatná věc.

Už jen čekám, kdy tady někdo vytasí kvalitu lehátek, slunečníků (a jejich cenu), vychlazenost piva atd.

Tím vším jsem chtěl říct, že pro někoho hraje větší roli to, jestli na té pláži téměř nikdo, nebo úplně nikdo není, nebo naopak mraky čínanů jezdících na banánu  atd, a zrnitostní složení písku, nebo jestli musí jít při odlivu 2 nebo 80 metrů, aby mohl plavat, má u prdele. Ted jsem ale úplně zapomněl, proč to vlastně píšu :)) 





Vážený pane ironický,


na Maledivách jsem nikdy nebyla,  nevím kde jste na to přišel a nemám zapotřebí se chlubit, jen jsem to přirovnala, protože pláž je opravdu nádherná a 25 kč, nevím jak vás, ale mě to teda až tak nezrujnovalo.  Mně zas příjde extrém, to co píšete vy. Filipíny jsme projeli, ale bohužel jsme si chtěli po poznávaní odpočinout a nechápu, co je špatného na tom, se zlákat obrázky a podívat se na ostrov kde nikdo nebydlí? Jestli jste chtěl být zajímavý, tak se to moc nepovedlo, příště by bylo lepší raději mlčet, než napsat za každou cenu něco a ve vašem případě kravinu. 


Jen jsem doporučila, dávat si pozor na lodě, s některými jsme jeli v pohodě  ale bohužel jsme měli smůlu. Lodě se tam bohužel potápějí za naší dovolené, se na ostatních ostrovech potopilo tak pět.  I místní říkají, že některé lodě v určitých trasách nejsou v pořádku, rozhodně to není můj výmýsl. 







0 Citovat

Ahoj, nejake info jak se dostat brzo rano z Manily busem do Tagaytay? Rad bych na sopku Taal.

0 Citovat

pro někoho, kdo si jako já myslel, že pošetří čas combo lodními výlety z El Nida. JIŽ NELZE! Nenechte se zmást, že tyto tripy jsou stále v nabídce online prodejců. Info ze 3 nezávislých zdrojů v El Nidu.


As directed by the national agencies, Department of Tourism and Department of Natural Resources, visits to SMALL and/or BIG LAGOON (Tour A) are restricted in numbers. The visit may be applied for in advance but must be pre-booked and prepaid with us and subject to NO CANCELLATION once confirmed. Confirmation is issued through us by the town's Protected Area Office (PAO).

 

New rule says you cannot do Big Lagoon and Small Lagoon on the same day. Also there is an additional individual charge to visit Big or Small Lagoon.

There is also no more combination tours.

0 Citovat

sc0rpio napsal(a):

Ahoj, nejake info jak se dostat brzo rano z Manily busem do Tagaytay? Rad bych na sopku Taal.


https://nafilipinyazaszpet.wordp...l-volcano/



0 Citovat

Dovolím si taky přispět mým reportem, pár let zpět:

https://cricroasia.wordpress.com...3/volcano/

0 Citovat

Pokusím se oživit staré téma....

v únoru se chystáme na Filipíny, chtěla bych poprosit o vaše poznatky, zkušenosti a rady, a taky bych byla vděčná za itineráře apod

Plánuju to asi takto Manila(přílet)-Palawan-Cebu(přilet z Palawanu-přejezd na Bohol)-Bohol-Siquior(dva dny lodí)-Bohol-Camiguin-Manila(odlet) je to ok?

Budeme tam 3 týdny


Díky za každou připomínku, či tip

M.

0 Citovat

Je to ok

0 Citovat

Zeptej se když tak na něco konkrétního. Základní itinerář už máš a na další poznatky se podívej do cestopisů a diskuzí. Jinak tu těžko někdo něco napíše. Ledaže by psal to, co se obvykle za čerstvé paměti píše v cestopisech. Podívej se třeba sem včetně diskuze pod ním: https://www.cestujlevne.com/cest...-kacku-334

2 dny na Siquijor jsou celé na ostrově? Pokud by v tom byla i cesta tam a zpět, nemá moc smysl. Na Camiguinu může ještě dost pršet jako mně začátkem března 2017, když se závěr monzunu trochu protáhl.

0 Citovat

na cebu bych se stavil za snorchlovanim se zraloky a pak rovnou lodi na bohol. jinak Sagada a Batad muzu 100% doporucit. 

Bohol byl taky fajn

0 Citovat

nechcem fabulovat, nespominal niekto ze na zraloky sa da ist aj z Boholu? ze sa netreba trepat busom z Cebu City celu cestu na Oslob, kedze lodou to je blizsie z Panglao.  Ja som tam nejake take tour videl v okoli Alona beach, ale blizsie som to neskumal. Takto by kludne usetrili dost casu.

0 Citovat

žraloci v Oslobu je jako jízda na slonech;-(

0 Citovat

moze byt, neabsolvoval som, len to bol teda moj "postreh" ako mozno usetrit dlhe presuny hore dole busom

0 Citovat

Tonic: Urcite to jde, taky moznost a asi ne spatna.


Cali: Je to komercni ale zraloci si muzou priplavat i odplavat kdy chteji, to slon nemuze. Nerikam, ze je to idelani ale imho tve prirovnani neni srovnatelne.

0 Citovat

Ahoj, cestu z Alona beach do Oslobu opravdu nedoporučuji! Tuto chybu jsem udělal předloni a byl to můj nejhorší zážitek z Filipín. Je to past na turisty, v podstatě se to, pokud nebude úplně klidné moře, časově ani nedá stihnout. Cesta sama byl naprostý očistec, obrovské vlny, loď byla kapacitně snad a 100% přeplněná a když jsme po 4 hodinách! dopluli do Oslobu, posádka nám sdělila, že máme čas asi 90 min, než se loď naplní dalšími pasažéry na cestu zpět. Fungovalo to, alespoň tehdy, jen jako zpáteční doprava mezi ostrovy. Vzhledem k tomu, kolik lidí denně do Oslobu na žraloky dorazí, potřebujete alespoň 2 hodiny na vyřízení formalit, čekání na loď a šnorchlování samotné. Takže při čekání na vstupné už nás odtáhli zpět na loď. To, že nás na Aloně nalákali na šnorchlování se žraloky jako denní výlet posádku naprosto nezajímalo. Letos už jsme jeli motorkou z Moalboal, což byla taky dlouhá cesta, ale aspoň jsme o tento zážitek, byť těžce komerční (ale ty ryby za to nemůžou 😊) na rozdíl od cesty z Panglaa nepřišli

0 Citovat

sc0rpio napsal(a):

Tonic: Urcite to jde, taky moznost a asi ne spatna.


Cali: Je to komercni ale zraloci si muzou priplavat i odplavat kdy chteji, to slon nemuze. Nerikam, ze je to idelani ale imho tve prirovnani neni srovnatelne.

To je podobný argument jako to, že závislý alkoholik může kdykoliv přestat chlastat... Ti žraloci jsou tam drženi závislostí na krmení mezi 6-13 h, je to jen kšeft.  Ale je to každého věc, co kdo  preferuje za zážitky.

0 Citovat

Cali: tvuj priklad je zase spatny, navic i alkoholici se sami od sebe davaj na leceni a mozna to nevis ale i ze dne na den... dle tve logiky tedy i rybicka se muze rozhodnout, ze nechde byt "zavisla" a jit si hledat zradlo jinde...


Ty ryby tam prijdou protoze to maj snadne, ne protoze jsou zavisle...jak jsem psal, neni to uplne ok ale tve prirovnani je opravdu spatne...


Tvuj naroz beru,  opravdu je nejlepsi  to nepodporovat ale za me to neni tyrani ani muceni zvirat, jen to neni uplne prirozene. Domaci zvirata, mazlicci dle tve logiky jsou vlastne taky zavislaci a nemel by se chovat? Chapu o co ti jde, jen tve prirovnani jsou fakt spatne a neodpovidaji...


Hore si srovnaval slony zijici casto v retezech, omezena na pohybu, kolikrat do nich pichaj tyci aby sli - nic z toho se tam nedeje...asi o moc srozumitelneji ti ten ZASADNI rozdil neumim vysvetlit. 

0 Citovat

Ten příměr s alkoholem si vůbec neber do úst, mám s tím velmi osobní zkušenosti a kéž by to bylo jednoduché jak píšeš. Tak to ale není.

Ať si každý podporuje co chce. Končím relaci.



0 Citovat

cali napsal(a):

Ten příměr s alkoholem si vůbec neber do úst, mám s tím velmi osobní zkušenosti a kéž by to bylo jednoduché jak píšeš. Tak to ale není.

Ať si každý podporuje co chce. Končím relaci.



Ty neco pouzijes jako argument a ja se o tom nemuzu zminit? To nemyslis vazne...Osobni zkusenost v tomhle mam take, bohzel, takze uz muzu o tom psat? A predstav si, ze to jde ze dne na den ale mam v rodine i pripad, kde se malem upil k smrti nez prestal, taky znam lidi co prestali po 10+letech ze dne na den kourit...a hlavne NIKDE jsem nepsal, ze to je jednoduche, to bych si nedovolil a nebyla by to pravda a vkladas mi slova do ust....Zkus se zamyslet a mozna zjistis, ze tve prirovnani jsou fakt mimo. Mej se pekne!


BTW: neni ostuda priznat chybu, ze tva argumentace nebyla spravna, vzdyt se prece nic nedeje..

0 Citovat

Clovece scorpio, kde beres tu jistotu, ze zrovna ty mas pravdu a Cali ne.

Cali napsal, ze žraloci je to same, jako jízda na slonech. Jak víš, jak to myslel? Copak to nejak  rozváděl? Proste myslel, ze žraloci jsou stejná nechutna komercka jako sloni. A to je pravda. Aspon podle mě. Ze je nikdo netyra oproti slonum je věc jiná. 

Ale ty jsi na nich asi byl, tak to tu obhajujes. Je to každého věc, jak se k tomu staví. 

A nekdo by mohl napsat, ze tvůj argument s domácími mazlíčky je hloupost. Ti se totiž oproti zralokum narodili v zajetí a většinou proto, aby delali člověku společnost. Byli pro to dokonce cíleně slechteni. Takže srovnávat je se zralokem, který se narodil a žije svobodně je “fakt mimo” , abych použil tvoji  terminologii.



0 Citovat

niemandos : Cetl si to pozorne?


Komercnost jsem uznal hned a souhlasim s ni. Takze v tom se shodnem vsichni, psal jsem dokonce, ze ani ty zraloky nepovazuji za ideal ale nesouhlasil jsem s prirovnanim k uveznenym slonum, chapeme se?


 Na slonech jsem nebyl. Cirkus nevedu, ochocene opice, kobry nepodporuji, "zachranu" zelvicek na farme take ne... 


 Ano zralok je na svobode a to je ten rozdil, ktery cali nechapal a jako argument pouzil uveznene slony, uz si rozumime?


Ano, muze napsat, ze neni spravna, pak to ale nepochopil :-)

Domaci mazlicky jsem pouzil abych se pokusil vysvetlit, proc argumentace se zavislakem na alkoholu neni sprvne srovnani zrovna u tech zraloku, mam tam taky otaznik - uz si rozumime? Rad vysvetlim, klidne tady, klidne  jinde.


Jen prosim, pozorne si precti moji a caliho komuniukaci, protoze si to, bohuzel ne uplne spravne strebal

0 Citovat

Zkusim to jeste jinak. 


na komerci u slonu i zraloku jsme se hned shodli, souhlas?

ja jen povazuji srovnani okovanych, uvezenych slonu, ktere nejaky clovek nuti vozit turisty na zadech, ci hur na kovove konstrukci za liche. za liche vuci zralokum, kteri se SVOBODNE rozhodnou priplavat. 


Kdyby turista potkal divokeho slona, dal mu kupu zradla a slon by za odmenu povozil turistu, pak by to bylo to same. Slon by si to oblibil a treba by kazde rano prisel povozit turistu, kdyz by nechtel, neprisel by..a tahle situace ackoli neni idelani, je za mne akceptovatelna a za zazitek to stoji.  S tim dokazu zit a projel bych se na slonovi, stejne jako jsem byl na zralocich. Jakmile by byl slon/zralok  nucen a uveznen, uz to neni ok. Snad jsem to trosku osvetlil:-)

0 Citovat

snad by se to mohlo přeložit jako kolik višní tolik třešní. a jak říkáme my na CL, nemusí pršet, stačí když kape.

0